Polyák Lilla

KARCOLÁS (RISE AGAIN)

ZENESZERZŐ: Rakonczai Viktor, Rácz Gergő

SZÖVEGÍRÓ: Homonnay Zsolt

ELŐADÓ: POLYÁK LILLA 

Nézd meg a produkciót!

 

Az elődöntőben a zsűri szavazatai:

Magdi

Jenő

Kati

Philip

Összesen

7

8

8

8

31

 

Néző szavazatokkal jutott tovább a második elődöntőből.

 

A közkedvelt színész-énekesnőt sokoldalúsága és mindig gyönyörű megjelenése mellett telt és bársonyos hangja tette népszerűvé. A Madách Színház és a Budapesti Operettszínház ünnepelt művésze számos szerepben bizonyította már tehetségét, de a színpad mellett popénekesnőként is egyre magasabbra tör.

Bár a Színház- és Filmművészeti Főiskolán prózai osztályban végzett, pályája mégis a zenés műfajok irányába vitte. Már a főiskolai gyakorlaton főszerepet bíztak rá, Dorothyt alakította a Vígszínházban, az Óz, a csodák csodája c. musicalben. Diplomája megszerzése után több szerepet is kapott külföldi színpadokon, majd hazatérése után kitörölhetetlenül beírta nevét a magyar musicaléletbe is. Olyan világhírű darabokban játszott és játszik, mint a Rómeó és Júlia, a Szépség és a Szörnyeteg, a Jézus Krisztus Szupersztár, a Rebecca vagy a musicalirodalom egyik legfajsúlyosabb női szerepe, az Anna Karenina. Sokoldalúságát mutatja, hogy szívből jövő humorral alakítja a Tó úrnőjét a Spamalot című musical-komédiában, míg a József Attila életét bemutató zenés előadásban Kozmutza Flóraként a drámai oldalát is megmutatja. A Madách Színház szuperprodukciójában pedig a címszerepet, Mary Poppinst alakítja. 

A musicalek mellett nagy hangsúlyt fektet popzenei karrierjére is. Az Itt és Most c. száma 2010 óta a rádiók egyik kedvence. A 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóján a Valami más című dala a középdöntőig menetelt, 2014-ben pedig a Karcolás c. sláger került a legjobb 30 dal közé, mely több állomásos turné keretein belül kerül bemutatásra, Rakonczai Viktor és Rácz Gergő közreműködésével.

Számos musical CD-n is közreműködik, férjével, Homonnay Zsolttal eddig két albumuk jelent meg, Ketten (2009), és Két Szív (2010) címmel.

KARCOLÁS

Zene: Rakonczai Viktor, Rácz Gergő

Szöveg: Homonnay Zsolt

 

Mondd hol a jel

Hol csend

Hol a szó

Most hol vár

És hol a hely

A repülés

Hova tűnt

Ha nincs már

Játszottam, hogy játssz még

Mint árnyékodban árnyék

Végállomás

Mért lenne más

Mert holnap új nap ébred, jól tudom

De én még sem változom

Most bármi vár

Nem baj, ha fáj

Csak még egy tévedés volt semmi más

Csak egy újabb karcolás

Mondd mért hitted el, hogy ez jó

Csak ölelés

De van ez így

Csak ennyi jár

És fáj

Játszottam, hogy játssz még

Csak árnyék nézd árnyék

Végállomás

Mért lenne más

Mert holnap új nap ébred, jól tudom

De én még sem változom

Most bármi vár

Nem baj, ha fáj

Csak még egy tévedés volt semmi más

Csak egy újabb karcolás

Mondd mért hitted el, hogy ez jó

Neked úgysem fáj

Menj hát….

Oh –oh-oh-oh

Ref.