BYEALEX VÉLEMÉNYEZI AZ ELSŐ 10 DALT

Elkezdtem leírni az első élményeimet a dalokról. Íme 10 dal!

Elkezdtem leírni az első élményeimet a dalokról. Három szeletben írok. Íme 10 dal!
 
Bogi - We All
Az egyik személyes kedvencemmel kezdeném. Ez Bogi We All című dala. Bogi valamiféle tini énekes volt még tavaly, és olyan zenéket készített, amitől én magam menekülőre fogtam. A tavalyi dalban is versenyezett, de nem emlékszem egyetlen mozdulatára sem.
A We All című dal viszont lesöpör nálam mindent, amit eddig erről a lányról gondoltam. Egy kellemes, tipikusan trendszerű elektronikus dalt ismerhettem meg a We All-ban. Emilie de Forest 2013-as trónbitorlása pedig, még azt a ravasz gondolatot is megszüli bennem, hogy a fiatal, ártatlannak tűnő leányok tarolhatnak is a színpadon. Meglátjuk, mit nyom Bogi A DAL-ban! (Itt a dal)

Marge - Morning Light
Bevallom férfiasan, nemigen tudtam volna Marge-tól eldúdolni dalokat, mert eddig nem ismertem a munkáit. De azt már eddig is hallottam róla, hogy nagyon underground a csaj! A hiphop előadók például állítólag előszeretettel kérik fel közreműködésekre. Én felpattantam a Youtube csatornájára, és nagyon jó dalokat találtam a feltöltései között. Sokkal kevéssé Euróvízió barát szerzeményeket, mint a Morning Light, amely nekem nem stílusom, de mindenképpen elmondható róla, hogy egy kellemes, könnyed hangszerelésű, Sophie Ellis Bextor-ra emlékeztető hangzással megáldott pop nótáról van szó, amelyért érdemes lesz drukkolni.(Itt a dal)

Cserpes Laura - Úgy szállj!
Laura tavalyi dala nekem nem jött be. Ezzel gondolom sokan nem így voltak, de a műfaj, amit ott képviselt, meg a szélgépek - úgy általában -, távol állnak tőlem.
Azonban, mikor előválogattuk a dalokat, elsők közt tettem fel a kezem erre az új nótájára. A dal szövege nekem nem sokat közvetít, a dallama viszont nagyon tetszik; már ami a refrént illeti, ugyanis Laura nagyon jól énekli, és rengeteget fejlődött tavaly óta. A lánynak egyébként is van egy nagyon erős pozitív kisugárzása, ami könnyedén megnyeri az emberek szimpátiáját, ez pedig nem utolsó egy nemzetközi verseny vonatkozásában. Nézzétek meg a klipet is, mert a végén egész cukira sikeredett az animáció.(Itt a dal)

Depresszió - Csak a zene
Aki igazán ismer engem, az tudja, hogy metál rajongó vagyok. A Depresszió egy zúzós fesztiválnótát visz színpadra Csak a zene c. szerzeményük "személyében". Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan fog ez szuperálni a műsor nézői előtt, továbbá arra is, hogy hogyan fognak így mocskolódni azok a Netes fricskázók, akik eddig kritizálták a műsort, amiért nincs benne "keménység"... Tessék, itt van. Összefogtok értük rockerek? Lehet, hogy muszáj lesz, mert az átlag magyar, tehetségkutatókon felnőtt tévénéző számára, azonnali elkapcsolási tényező lehet ez a dal, amelyet Csiszár Jenő vezényletével mi, az előzsűri, azonnal beválogattunk a 30 legjobb közé. Én nagyon kíváncsi vagyok, megérte-e! (Itt a dal)

Dér Heni - Ég Veled
Heni az egyik legszexibb honi énekesnő - SZERINTEM. Annyiféle zenei műfajt szólaltatott már meg - elég profi szinten -, hogy nem tudni melyik az, amely igazán ő maga lenne legbelül. Ez a dal most kicsit swinges, kicsit pop, de nagyon szexi. A hölgy nézők bizonyára könnyen tudnak majd azonosulni ezzel a szabad, picit feminista nótával. Engem a dal ereje még nem - , Heni energiái viszont nagyon meggyőztek. Érdekel, hogy mit vált majd ki belőlem, ha hallom élőben is megszólalni. (Itt a dal)

Gájer Bálint - Elmaradt pillanatok
Nem ismertem Gájer Bálint nevét, amikor meghallgattuk a dalt. Ha azt mondják Eurovízió, akkor a legtöbbeknek bizonyára ilyen dalok ugranak be, mint az általa prezentált Elmaradt pillanatok. Nem az én műfajom, így nehezen tudom megítélni az értékeit. A zsűri azonban bízik a dalban, így ott a helye a harmincban. (Itt a dal)

Group 'N' Swing - Retikül
Szórakoztatás. Táncdalfesztiválos, swinger, jópofa, aranyos dal. Szimpatikus énekesnő, bulis hangulat. Azt gondolom, itt nincs is mit ragozni. A dal jól szól, a maga műfajában nem újít, de atombiztos csapásvonalon halad. A nők lazán felismerhetik magukat ebben a dalban sőt, a férfiak is simán meglelhetik benne saját párjaikat... Világmegváltás nem lesz, de a szórakoztatás garantált. (Itt a dal)

Kállay Saunders András - Running
Végre, Andris! Andris nyugati beállítottsága átszakad ezen a dalon. Imádom. Pop-elektró-drum and bass. Jól szól, univerzális a mondanivaló, és szimpatikus az előadó. Azt mondom, figyeljetek erre a dalra, mert Andris egy nemzetközi porondra való előadó. Már tavaly is neki drukkoltam. Most is ott van a kedvenceim között. (Itt a dal)

Lil C - Break Up
Ez a fickó jól énekel, és jól is táncol; ez tuti. Szintén nemzetközi színvonal, ahogy a pop zenét adagolja. A dal viszont, nálam kicsit gyengébb mezsgyén halad, mint az Andrisé. Ez talán azért van, mert hangszerelésileg én picit még melóztam volna vele. Az előadói kisugárzás viszont mindenképpen viheti a köröket, mivel Lil C. mellett nem lehet csak úgy elsétálni. Képernyőre való az arc ugyanis. (Itt a dal)

Király Viktor - Running out of Time
Erős ez a mezőny. Viktor zenéit olyan ismerőseim is posztolják a Facebookon, akik egyébként rappet, vagy metált, esetleg egyéb underground vonalú zenéket hallgatnak. Ez azért van, mert jó, tökös és hiteles. Az egyik legerősebb refrént ez a dal birtokolja a harmincas mezőnyből. Szerintem nagy esélye van a döntőre. Számomra is a kedvencek között szerepel. (Itt a dal)

folytatjuk...