BYEALEX FOLYTATJA A DALELEMZÉST

Újabb 9 dal kerül terítékre

Belmondo - Miért ne higgyem?
A Belmondo-nak elég erős közönsége van, és jól is bánnak a fanokkal. Emlékszem, amikor kijöttem anno az első dalommal (2011-ben), a Csókolommal, sokan írták nekem, hogy hasonlít a Belmondo egyes dalaira. Akkor rákerestem a bandára, és ugyan túl nagy hasonlóságokat nem leltem, cserébe jó zenéket hallhattam, szofisztikált okosságokkal. A Miért ne higgyem, nem a pörgős Belmondo dalokhoz sorolandó. Kicsit kétélű fegyver ez a dal, mert a közönség vagy azonnal megszereti, vagy azonnal nem szereti. Itt nincs középút, mert szerintem ilyen a Belmondo. Nem lehet rajtuk vacillálni, hiszen ez pont az a zene, pont az a banda, amiért őszintén lehet rajongani, és őszintén lehet nem érteni az egészet. Én hajrát dobok nekik! (Itt a dal)

Knoll Gabi - Sweet Memories
Gabika... Szeretem ezt a lányt, és legjobb tudomásom szerint ő is bírja az arcomat... A Kedvesemet is feldolgozta múlt évben, és a videója igen nézett is lett. Erről a dalról nekem kicsit a tavalyi vízió Norvég indulója (Margaret Berger) jut eszembe. 
Gabi ennél a nótánál egyébként sokkal mozgékonyabb előadó; ha kell a színpadot is felszántja egymagában. Kicsi a lány, de energia az van benne rendesen. Sajnos, nehezen tudnék róla elfogultság nélkül beszélni, ezért csak annyit mondok: A közönség úgyis eldönti a sorsod Gabi! (Itt a dal)

Muzikfabrik feat. Hegyi Ákos - This is my life
Nem tudom mire, de valamire egyértelműen hasonlít ez a nóta... De nem ugrik be, hehe! Kicsit olyan kilencvenes, kicsit olyan eurodance-es, kicsit olyan petshop boys-os. Nem az én műfajom, mert én a kilencvenest nemigen kedveltem zeneileg, ezért érdeklődéssel várom meddig jutnak ezek a fiúk ezzel a nótával. Mindenesetre, az tény, hogy ezzel a műfajjal ez a banda színesíti az idei versenyt: ott a helyük! (Itt a dal)

Mystery Gang - Játssz még jazzgitár
Az egyik haverom azt kérdezte: Mystery? Ők meg miért neveztek? Nekik már megvan a közönségük! 
Nos, azt nem tudnám megmondani, hogy miért neveztek, azt majd elmondják ők. Az viszont biztos, hogy ez a fajta fúziós zene sokak körében népszerű. A Mystery egyébként egy rutinos banda, amelynek tagjai a legtetováltabb versenyzők közé sorolhatók. Velük meg a Depresszióval majd tartok egy tetoválás-mustrát; jó, oké?  (Itt a dal)

New Level Empire - The Last One
Ez a dal máris népszerű. Látom, hogy egyre többen osztják meg és kedvelik. Ráadásul, ezt a dalt lazán láthatjuk lelki szemeink segítségével odakint, Koppenhágában. Veszélyes... Gyanús, hogy ott lesz a döntőben. (Itt a dal)

Polyák Lilla - Karcolás
Lilla a családos anyukák nagy kedvence lehet, legalábbis én anyukámtól úgy tudom, hogy ezekben a körökben nagyon kedvelik az énekesnőt. Kicsit olyan, magyar romantikus-filmslágeres íze vannak ennek a dalnak. Lássuk meg meddig lépdel, mert az anyukák szeretnek ám szavazni... Én tudom... tudjátok honnan? Anyukámtól!  (Itt a dal)

BülBüls - Minden mosoly
Ez a dal a legsunyibb. Én szeretem nagyon, ott van a kedvenceim között. Lassan beandalog az agyadba, és soha többé nem tisztul ki onnan. Kiváló a szöveg, nagyon kellemes a zene, és nagyjából az van vele, mint az én dalommal tavaly. Legalábbis szerintem, mert vélhetően senki nem gondol arra, hogy ez a dal megy ki Dániába... De simán benne van. (Itt a dal)

To beat ot not to beat - Meg akarom mondani
Simán Beatles tribute band. Legalábbis, meglepne, ha a fiúk azt mondnák, hogy sosem hallgattak Beatles-t, vagy esetleg azt, hogy utálják a Beatles-t. Én szeretem a Beatles-t, de ritkábban tetszik, ha más bandák Beatles-t játszanak. Viszont, az előadók beválogatásánál kapóra jött egy olyan zenekar, amely képes megszólítani egy viszonylag nagyobb közönséget, nemtől és kortól függetlenül; na meg, nyomatni is tudják a boogie-t. Szerintem ők ilyenek. (Itt a dal)

Szabó Leslie - Hogy segíthetnék?
A verseny filozófusa ő. Egy jó bor mellett kiváló hallgatni való. Kedvelem a fanyar, keserédes zenéket. Azt nem tudom, mennyire lesz pont ez a dal menő, de az tuti, hogy filmet kellene hozzá rendezni, hogy ez lehessen a főcímdal. (Itt a dal)
 
folyt. köv.