BYEALEX ELŐÉRTÉKEL 3. RÉSZ

11 dal előimpressziója a digitális kommentátortól


Radics Gigi - Catch me
Gigi vélhetően rengeteget melózik azért, hogy elismerjék szakmailag, és hogy soha ne okozzon csalódást a szimpatizánsainak. Többször fejtettem már ki, különböző DAL-lal kapcsolatos interjúkban, hogy ez a lány bizony, bármikor, bárhol CD minőségben énekel. Aki bántja őt valamiért, az süket, vagy rosszindulatú. Készítettem vele egy rövidke kis interjút pár hete, ahol elmondta, még szokja ezt a dalt, amit igazából most ebben a műsorban egyszerűen csak meg akar mutatni a közönségnek. Én is szokom még egyébként. A tavalyi versenyszáma gyorsabban elkapta a fülemet, mint ez a poposabb, pörgősebb dal, ami egyébként tök jól szól. Kíváncsi vagyok, táncolni fog-e Gigi a színpadon, mivel olyat még nem láttam eddig tőle; élő fellépést viszont már hallottam (nem csak a DALban). Az biztos, hogy egy újabb oldalát mutatja meg a lány, és így legalább senki nem mondhatja majd azt, hogy csak lírai dalokat indítanak el vele. Ügyes, tehetséges énekesnő, megérdemli a neki szóló drukkolást.  (Itt a dal)
 
Extensive - Help me
Ez kérem punk. Fiatalos, lendületes, de nem a kemény fajtából való. Én inkább a 14-18 közötti fiatalok közt látom ennek a fajta zenének a közönségét; legalábbis én ennyi voltam, amikor hallgattam hasonló zenekarokat. Volt lehetőségem pár percet beszélgetni a srácokkal, és elmondhatom, hogy szimpatikus, kedves arcok mindannyian. Remélem, a tinik szép számban fogják figyelni őket a műsorban, mert abban biztos vagyok, hogy nagy bulikat nyomnak majd élőben, és ezeken ott a helye az ifjú közönségnek (is)... Szóval, ideje, hogy megismerjük az Extensive zenekart. (Itt a dal)

Fool Moon - It Can't Be Over
Érdekes lenne egy hasonló dalt megszólaltatni az Eurovízión, mivel ilyesmit még nem tettünk; vajon milyen eredményük lenne? Itt nincs lehetőség a minimális hibafaktorra sem, hiszen a szereplőknek profin, és pontosan kell majd összedolgozni. Kérdés, mennyire nyitott a magyar közönség a vokál-beatbox-ra? (Itt a dal)


Hien - The Way I Do
Hienről sem lehet azt mondani, hogy rosszul énekel. Azt gondolom, picit hasonló műfajban utazik, mint Gigi; úgyhogy a nagy éneklések az idei Eurovíziós válogató színpadáról sem maradnak el. (Itt a dal)

HoneyBeast - A legnagyobb hős
Mikor először hallottam ezt a dalt, arra gondoltam, hogy ki ez a lány, akinek ilyen atomszexi hangja van? Ez már az Alex gyerek műfaja, egy olyan nóta, aminek bizony mondom néktek drukkolni fogok, és még a szövegét is meg fogom tanulni, hogy nyomhassam velük. Okos szöveg, igazán tetszetős-flegma hangszerelés, kapós refrén... Imádatos! (Itt a dal)

Király Linda - Everything
Ahogy ezt a lányt meghallom, mindig a JúEsszÉ (gyengébbek kedvéért USA) zeneisége ugrik be. Szégyellem magam, mert elsőre nem tetszett ez a dal, most meg, hogy ezeket a sorokat írom, másodjára is be kellett kapcsoljam. Nem kedvelem igazán az R'n'B meg a Soul stílusú zenéket, de ez nagyon dögös. Ha a földönkívüliek valamikor megtámadják majd a világot, és Magyarország is érdekelni fogja őket - miért is ne érdekelné, itt jó a klíma, itt a legjobb! -, akkor egyszerűen csak hangosítsuk ki Lindát, mert szerintem leénekel bármilyen fegyveres hadsereget. Ez nem vicc volt. (Itt a dal)

Oláh Ibolya - Egy percig sztár
Ibolyáért én nagyon kampányoltam, hogy legyen benn a műsorban, remélem megérte. Nem érdekel, hogy ki mit gondol róla, mert szerintem karakter. Mikor megszólalt a dala az előválogatón, első körben jeleztem, hogy szeretném őt a műsorba. Nem azért, mert én Oláh Ibolya dalokat hallgatok az mp3 lejátszómon, hanem azért mert érdekel engem ez az énekeső, érdekel, hogy mi lesz vele. Valamit mindig szeretne közölni a dalaival - ami tetszik nekem - , nem érzek benne semmi nudli műanyagot, őszinte, önfejű: egyszóval olyan, mint amilyennek lennie kell(ene) az előadóknak úgy alapból. Jelen dala mögött úgy vélem, saját történet van. Ez jó lesz. (Itt a dal)

Pál Dénes - Brave New World
Dénes végre egy olyan dallal áll elő, amely által valóban önmagát mutathatja meg. Most egy igényes popdalt, egy slágergyanús szerzeményt visz színpadra, ami elég jó esélyekkel kecsegtetheti őt a mezőnyben. Dénes nekem mindig is szimpatikus volt, szívesen látnám a döntőben. (Itt a dal)

Szécsi Saci & Szécsi Böbe
Az ikrek nyerők lehetnek a versenyen, hiszen helyesek, aranyosak, és ikrek. A dal egyébként hozza a Dirty Dancing-es feelinget; nekem a The Ronettes - Be My Baby-je ugrott be róla. Itthon sokan kedvelik a műfajt. (Itt a dal)

Joni - Waterfall
Bejövős. Kellemes az ének, modern a hangzás. Okozhat meglepetéseket ez a dal, amit ha egyébként Ellie Goulding-nak írtak volna, már simán világsláger lenne. (Itt a dal)

Vastag Tamás - Miss One Smile
Tamásról sokaknak a musicalek világa jut eszébe. Most azonban, egy trendibb, poposabb, angol nyelvű szerzeménnyel lép színpadra. Nekem jobban átjön a srác ebben a dalban, mint a tavalyiban. Tamás mindig tisztán és megbízhatóan énekel, ráadásul, most egy igen erős dallal fog versenyezni. Tavaly benne volt  a legjobb négyben... Mi lesz idén? (Itt a dal)