LAPSZEMLE - Kovács Kati: "Minket nem erre tanítottak"

Hogy tudott ötven évig hiteles maradni?

Ötven éve van színpadon, idén kerek születésnapot ünnepel, és többet dolgozik, mint egy huszonéves „sztár”. Kovács Katival találkozhatunk az M1-en január 25-én induló A Dal című műsorban, de ő a legújabb közszolgálati csatorna, az M3 retrotévé egyik arca is. Nagyinterjú a Heti Válasz csütörtöki, évkezdő lapszámában.

"Idén ötven éve, hogy először szerepeltem a televízióban. Ami akkoriban képernyőre került, abban hiba nem volt. Ma olyanok is médiasztárrá válhatnak, akik csekély tudással rendelkeznek" – véli Kovács Kati. A képernyőn megjelenő szélsőségekkel kapcsolatban elmondta: "Manapság sírnak, hisztiznek, kitárulkoznak – minket nem erre tanítottak."

"A nézők azt szokták mondani, hogy a dalaimhoz kötődik az egész életük. És tényleg: szerelemről, gyerekekről, családról szólnak, és mindez beépült a magyar emberek életébe. Egyébként is sokat koncertezek; nem úgy, hogy egy nagy koncertet adok a sportarénában, távol a közönségtől. Sosem szerettem, ha valakit áthatolhatatlan üvegfal választott el a nézőktől. Mindig próbáltam észrevenni, hogy emberek ülnek a nézőtéren."

Bővebben a hetivalasz.hu oldalon >