Ki nyeri a DAL-t idén?

ByeAlex a "karakterről"

Tőlem nagyon sokszor kérdezik meg, hogy mi a siker titka? Én viszont, mindig mondom, hogy nem tudom, ahogyan azt sem, hogy mitől függ, hogy ki nyeri meg a DAL-t. 

Vannak viszont tények, amelyeket jó szem előtt tartani. 
Sosem baj például az, hogy ha a képernyőn keresztül átjön a nézőnek, hogy az adott dalok előadója igazán őszinte, azonosul a dalával. Ez főleg azoknál a produkcióknál kérdőjel - ahogy én látom -, amelyek esetében nyilvánvaló, hogy az énekesnek semmi köze a dalhoz: nem ő írta se a zenét, se a szöveget. 
 
Az is fontos szempont, hogy mennyire karakter az előadó. Tavaly én, mint karakter valószínűleg, hamarabb voltam érdekes, mint ahogy maga a dal, és annak üzenete eljutott a közönséghez. 
További nem mellékes pillér a "story". Azaz, hogy a média, milyen háttértörténetet tud odarakni egy-egy előadó mögé, amire aztán az emberek felfigyelnek, és az szimpátiát vált ki belőlük. 
Felmerülhet a kérdés, hogy a mostani DAL-ban vannak-e sztorik? Én azt mondnám vannak! 

Például, itt van Oláh Ibolya. Sokan úgy vélik, hogy eltűnt a médiából, és keveset is szerepelt az utóbbi időkben. Merre járt eddig, mi történt vele? Biztos volnának érdekes válaszok a kérdésre. 
Aztán meg, mit keres egy majdnemhogy metál banda, a Depresszió a DAL-ban? Miért gondolták azt, hogy odarakják magukat, egy Eurovíziós versenyen, amit vélhetően pont a saját közönségük, vagy a rockerek úgy általában, nem tartanak túl sokra. Mindenképpen elmondható, hogy üdítő lesz őket látni-hallani! 
 
És a Király tesók? Két éve együtt indultak, és nem is rossz eredményt értek el. Most mi lesz? Mennyire fog számítani, hogy melyikük a népszerűbb? Mennyire lesz rivalizálás közöttük, mert abban ismeretlenül is biztos vagyok, hogy összetartó, jó testvérekről van szó. 
 
Ugyanakkor, vannak ikreink is, a Szécsi testvérpár "személyében". Ez pedig, igen menőnek tűnhet, mert valljuk meg, jópofán hangzik az, hogy Magyarország ikreket küld el a versenyre. Az már kérdés, hogy maga a dal elég erős lesz-e, az egyébként megkapó háttértörténethez. 
 
Na, és a Bogi nevű lány? A verseny legfiatalabb fellépője ő, és a dal sem éppen gyenge. Mennyire bírhatja a megpróbáltatásokat egy ilyen fiatal énekeslány? Mindenképpen érdekes a történet. 
 
Marge neve sem elhanyagolandó. Az underground közegekben nagy elismerésnek örvendő, titokzatos és bájos énekesnő, elindul az egyik legnagyobb tévés megmérettetésen... Már látom magam előtt, hogy a bulvár miként fogja boncolgatni, hogy az énekesnő egyébként állapotos; Én úgy tudom, a dala is kapcsolódik a jövendőbeli babához.
 
Kállay Andris immáron harmadjára indul ezen a versenyen! Úgy tűnik, ő nem hajlandó feladni. Úgy tűnik, neki tényleg nagyon fontos, hogy bizonyítson, hogy elismerjék, hogy bizalmat szavazzanak neki. Már tavaly is egy hajszál választotta el a céljától, és idén sem hozott kevéssé gyenge dalt. 
 
LIL C régóta nem hallatott magáról. Állítólag nem volt az országban, most pedig hazajött szerepelni a DAL-ba. A Neten már látható, hogy megosztó a srác.
 
A BülBüls az egyik fekete ló. A lány már kapja az ívet, hogy jelen dala hasonlatos a Kedvesemhez, ezért körülötte már most megosztódnak az emberek; egyesek azt hiszik, hogy az én kiadóm berkeibe tartozik a hölgy, pedig nem.
 
A Joni nevű versenyző pedig maga a titok. Egyáltalán ki ő? Úgy tudom, nem itthon nőtt fel. Vajon tud magyarul? 

No, mindegy, boncolgathatnám még itt a történeteket, de ezt a bulvár úgyis meg fogja tenni helyettem, én pusztán néhány érdekességet szerettem volna - többek közt - kiemelni, és elmesélni, hogy szerintem, nem elég a dal. Sőt. Az előadónak érdekessé kell válnia a színpadon. Kell, hogy körüllengje valami egyéb atmoszféra is magán a dalon kívül. Attól még nem nyersz, hogy jó a dal, mert a közönség dönt!