Szabályzat: Dal online akusztik szavazás

 

A Dal online szerkesztősége lehetőséget biztosít arra, hogy a dalok akusztikus verzióit is bemutassák az előadók, majd a műsor felületein lájkgyűjtéses szavazással a rajongóik döntsék el, melyik dal nyerheti el az aktivitás főnyereményét. Az aktivitás neve: Dal online akusztik szavazás. Ennek keretében  a Petőfi Rádióban akusztikus formában bemutatott dalról videófelvétel készül, ami teljes terjedelmében elérhető a Dal hivatalos oldaláról (adal2014.hu "Akusztik szavazás/Vote online" rovat).  Itt a nézők is szavazhatnak az m1-en lement aktuális adást követően, a következő adás előtti péntek éjfélig. Tehát, minden elődöntős héten az aktuális dalokra lehet szavazni 1 héten keresztül. Hasonlóan az SMS televíziós szavazáshoz, egy elődöntőből 6 versenydal és előadóik jutnak tovább. A három elődöntőből tehát 3x6 akusztikus dalfelvétel jut majd tovább a Dal online akusztik szavazás döntőjébe.


FIGYELEM! A Döntö 2014.02.18-án kedden 24.00 órakor zárul. A döntőben 18 versenydalra lehet szavazni. 


Főnyeremény: Az online szavazás nyertes előadója az MR2 Akusztik koncertsorozat keretében 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amit rögzít és műsorára tűz az MTVA. 

Ezen kívül az a legtöbb lájkot kapott produkció, amelyik már nincs versenyben a kijutásért, előadja Dalának akusztikus verzióját a műsor döntőjében.


A szavazás felületei és aktivitási lehetőségek:

A Dal online szerkesztősége a lehető legnagyobb aktivitást kívánja biztosítani a rajongók és a produkciók számára. Éppen ezért a Dal 2014 hivatalos oldaláról minden aktivitás elérhető és figyelemmel kísérhető, viszont maga a szavazás a Dal 2014 hivatalos Facebook oldalára (www.facebook.com/eurovisionhungary)  feltöltött videó lájkgyűjtésével zajlik. Az esélyegyenlőség miatt, minden egyes videó mellé belinkeljük az összes, szavazásban résztvevő videó linkjét. A szavazás lezárásaként péntek éjfélkor screeshot-ot készítünk a szavazásban résztvevő dalvideókról és egyben visszavonjuk őket. Az elért lájkszámok alapján történik a helyezések megállapítása. Így a rajongók segítségével, az ő Facebookos megosztásaikkal nagyjából 6 napig lehet a lájkokat gyűjteni. A szavazás lezárásával a screenshotokat publikáljuk az adal2014.hu "Akusztik szavazás/Vote online" rovatában és a műsor más felületein is. A videót tehát visszavonjuk az elődöntők lezártáig, majd a döntő körben újra publikáljuk a 18 videóval együtt, hogy mindenki tiszta lappal indulhasson, azonos esélyekkel. Természetesen a szavazások után, a videókat visszaállítjuk, sőt más felületeinken is publikáljuk. Azokról a dalokról, amelyek előadói nem kívánnak részt venni ebben az online aktivitásban, nem készül akusztikus felvétel és indokaikat videó vagy cikk formájában közöljük.

A Dal online szerkesztőségének elérhetősége: socialmedia@mtva.hu