Ki képviseli a magyart Dániában?

ByeAlex jegyzete

Elégedett vagyok a nyolc döntőssel, és azt hiszem lottózni is elkezdek, mert a TOP 8 listámon - amelyet az adal2014.hu oldalon tettem közzé pár napja -, pont ezt a nyolcast jelöltem meg. Ez nem feltétlenül egy minőségjelző volt részemről, hanem logikus sakklépések. Elgondoltam, vajon mit fog lépni a zsűri, és hogy erre vajon mit fog tromfolni a közönség; BEJÖTT! 
A négyest, már nehéz megtippelni, mert bárki megjelenhet benne ezek közül. Természetesen, nekem is van egy négyes a fejemben, de talán jobb, ha a döntő előtt, nem teszek közzé listákat. Egy biztos, sokszor a háttértörténet dönt! Tavaly, nekem volt a legnagyobb történetem azzal, hogy én voltam a műsor legrejtélyesebb arca, hiszen a szakállammal, a sapkámmal, meg a szemüvegemmel teljesen kitakartam az arcom, elénekeltem egy kilógó dalt, klassz volt a húgom által rajzolt háttéranimációm, és ugye, a dalomnak volt egyféle univerzális mondanivalója, amivel tök lazán - ha nem is rutinosan akkor - azonosultam, hiszen mind a zenét, mind a szöveget én írtam magamnak, ahogy ez mindig is így van a munkáim során. 

Kinek van most története? Talán Kállaynak? Ő már harmadjára fut neki a versenynek; nagyon nyerni szeretne, és igen komolyan is gondolja. Vagy a Depressziónak? Magyarország, még nem próbálkozott rockbandával az Eurovízión. Esetleg Bogi? kétségtelen, hogy nagy történet van mögötte is. 16 éves lány, aki hatalmas terhet kapna egy ilyen versennyel a hátára. A közönség pedig, szereti terhelni a "katonáit" (engem is szeretett terhelni!), és szereti, ha a terheket magukról lerázva, hősöket láthat a színpadon! Tavaly, tizedik lettem ezen a versenyen. Ez nem az első hely, de az eddigi harmadik legjobb. Az első legjobb pedig, 1994-ben történt, amikor még csak 11 ország versenyzett, ha jól tudom. Ekkor negyedikek lettünk. Jött aztán 2007-ben Magdi, és kilencedik lett. Tavaly meg én lettem tizedik tehát. Amit a közönségemtől kaptam, az nem történik meg minden előadóval. Büszkék voltak rám, amiért nem hagytam cserben őket, amiért örömmel lobogtattuk a magyar színeket, TOP 10 szereplőkként a döntőben; rengeteg levelet, fotót, telefont, és rajzot kaptam akkor!

Ki lesz idén a "katonánk?" Lesz belőle "hős"? Bárki is menjen a nyolcasból, én támogatni fogom, mert bármelyik közülük, méltón fog képviselni bennünket Koppenhágában!