Dánok forgattak Budapesten - Készül az eurovíziós "képeslap"

http://www.youtube.com/watch?v=AC9DnaKUkEg

Dán forgatócsoport járt Budapesten hétvégén, hogy Kállay-Saunders Andrással elkészítsék az eurovíziós fellépés előtti felvezető kisfilmet (szaknyelven képeslapot). Videónkban megszólal a dán rendező is, mesél a munkáról, és többek között arról is, hogy milyen együtt dolgozni Andrissal.

Tavaly ByeAlex élő produkciója előtt ez a videós képeslap ment le, benne Budapesttel, konditeremmel, Maradj talpon-nal, lovakkal, italozással és egy pillangóval.

A 2012-es képeslap (a Compact Disco előtt) nem Magyarországról szólt, azerbajdzsáni vár, néptáncosok, népzenészek szerepeltek benne, a végén pedig az aréna magyar színekben csillogott.

Wolf Kati németországi szereplése előtt egy München-i olasz étteremben dolgozó szakácsot láthattak a világ tévénézői.

A 2009-es moszkvai Eurovízión egy orosz modell hajában tűnt fel többek között a Kilenclyukú híd, a budai Vár, gördeszkás és magnós emberek. 2008-ban pedig egy "Szia Dani" kezdetű képeslap írása mögött próbálta ki két barátnő az új, magyar nemzeti színű magassarkú cipőket, és ugrálás közben a cipők megfogták a fehér járólapot. A szó szerinti képeslap úgy végződik, hogy "Csókollak, Edit".

Mielőtt Rúzsa Magdi énekelt a helsinki Eurovízión, egy finn kisgyerek rajzolt szívecskét a hóba szerelmének, 2005-ben pedig a NOX előtt lepörögtek a verseny előkészületeinek a pillanatai vagy ilyenek, és mutattak még egy gyors ukrán tűzijátékot is.