Zoohacker, Kovács Kati és Tóth Vera az Eurovízió zsűrijében!

Megvan az öttagú zsűri!

Az Eurovízió 59 éves történelmében először hozták nyilvánosságra a zsűrit a műsor előtt. A pontokat a nézők és a szakmai zsűri szavazatai fele-fele arányban határozzák meg. Minden ország zsűrije öttagú.

A magyar zsűri elnöke Palásti Kovács Zoltán, vagyis Zoohacker. Zenész, zenetanár, zenetörténész, DJ és producer egyben. A Kedvesem-et is remixelte, ezt a verziót adta elő a tavalyi Eurovízión ByeAlex. Korábban A Dalban is részt vett Fábián Julival és a Like a child-dal. 

Az Eurovízión is zsűrizik Kovács Kati, A Dal 2014 zsűritagja, a Táncdalfesztivál győztese, a magyar zenei élet legendája. Tóth Vera is az Eurovízió zsűritagja lett, karrierje pontosan 10 éve kezdődött, amikor megnyerte az első Megasztárt. Náksi Attila DJ, producer, kiadótulajdonos, A&R (Artist and Repertoire), a Stereo Palma tagja valamint Dorozsmai Péter zenész, producer, dalszerző, a BBC Szimfonikusok hangmérnöke, a Tom-Tom Records alapítója, a Korál tagja is pontozni fog. 

A többi ország zsűritagjai között van Inga & Anush (ESC 2009 Örményország), Nikki (ESC 2011 Azerbajdzsán, győztes), Lise Cabble (a tavalyi győztes dal egyik szerzője), Yohanna (ESC 2009 Izland), Nelly Ciobanu (ESC 2009 Moldova) és például Magdalena Tul (ESC 2011 Lengyelország). 

Az Eurovízió döntője után minden zsűritag sorrendjét nyilvánosságra hozzák. 

Kállay-Saunders Andrást folyamatosan követjük, videós blogunkat az adal2014.hu mellett a youtube.com/adalvlog és a facebook.com/eurovisionhungary oldalakon is követhetitek! Friss képeket pedig az instagram.com/adalonline oldalon találtok!