"András egy félisten" - külföldi vélemények

Kállay-Saunders esélyei

A fogadóirodák jelenlegi sorrendjében a hetedik, a helyi sajtószavazáson viszont az elődöntő első helyén áll Kállay-Saunders András

Örményország áll az első helyen jelenleg a fogadóirodák szerint, de elkezdett csökkenni az esélye, kevesebben fogadnak rá, mint korábban. Svédország van a második helyen, Dánia a harmadik, az Egyesült Királyság a negyedik, Ukrajna az ötödik, Norvégia a hatodik, Magyarország pedig a hetedik legesélyesebb a győzelemre. Az elmúlt időszakban viszont az összes ország közül a Magyarországra fogadók száma kezdett el növekedni a legnagyobb mértékben. 

Az Eurovízió helyszínén rengeteg sajtós van jelen, és elindítottak egy külön szavazást, ahol ők szavazhatnak. Amikor ott voltunk tegnap este, megláttuk, hogy Magyarország az első helyen áll az első elődöntőben. A második itt is Svédország, a harmadik pedig Örményország. (Le is fényképeztük az eredménytáblát, ami Instagramunkon megnézhető.) 

Az egyik rajongói portál, az Oikotimes azt írta Andris második próbájáról, hogy „Minden rendben van ezzel a produkcióval: egy tehetséges helyes énekes, nagyszerű gyors dal, érdekes üzenet, és legalább van egy előadó aki kihasználja az aréna gyönyörű színpadát (őszintén szólva a két maszkos táncos inkább haszontalan a színpadon). András az az előadó aki megpróbálja elfeledtetni velünk a nagyon drámai dalszöveget. Olyan nyertesünk lesz aki egy gyermekbántalmazásról szóló dalt énekel? Higgyétek el, nagyon is lehetséges.”

Egy másik népszerű eurovíziós oldal, az Escxtra szerint Magyarország nagyszerűen néz ki, és meglepő, hogy a végén nem használnak pirotechnikát. Emlékeztet A Dal-döntős előadásra, de hatásosabb ezen a nagyobb színpadon. Nagyon határozott, erős produkció, és hangilag nagyon hatásos. 

Két újságíró is írt egy harmadik külföldi eurovíziós portálon, a Wiwibloggs-on. Egyikük ezt írta: „Nem találok szavakat… Kállay-Saunders András egy hős szerepében áll, megnyugtató énekhangjával és erős karjaival biztonságot ad egy rászoruló áldozatnak. A színpadkép bámulatos, a színek fantasztikusak, a táncosok pedig hihetetlenül jók. Amikor néztem az előadást, folyamatosan az járt a fejemben, hogy győzni fog. Remélem, igazam lesz.” A másik újságíró szerint András egy félisten, úgy néz ki, a hangja pedig tökéletes. „A dala nagyszerű, tartalmas és modern egyszerre. A tánc újító, a sötét dal pedig pozitív mozzanattal ér véget, ahogy az énekes megmenti a zongoristát az erőszaktól. A Running egy kiváló kombinációja a győztes elemeknek. Nagyszerű show, Magyarország!” 

A második próbán is forgattunk a háttérben, az öltözőben, a színpadon és utána Andris szobájában is. A videó hamarosan jön az adal2014.hu, a facebook.com/EurovisionHungary és a youtube.com/adalvlog oldalakon!

(Kép: Thomas Hanses (EBU)) 

Szűcs Viktor