Főpróba: megállt az adás!

Benéztünk az Arénába

Kedd este (május 6. kedd 20.20 M1) és egyáltalán az idei Eurovízió különlegessége lesz az Eurovíziós történelemkönyv, amit a fellépő-blokkok között lapoznak nekünk. A Dalverseny legjeit mutatják be. A Jedwardok két kategóriában is szerepelnek a keddi elődöntőben. Nekik volt a legmagasabb hajuk és legnagyobb válluk.

A főpróbán kiderült hogy az internetes közösségnek is fontos szerepe lesz. A nyitó produkcióban ugyanis a nézők énekelnek, méghozzá saját webkamerájukba. Ráadásul sok-sok ezren egyszerre, természetesen az internetes technika segítségével.

Videobloggerünk sikeresen bejutott az arénába és rögtön belefutott egy technikai hibába. Nem nyílt ki az ajtó a díszletfalban, ami kissé megakasztotta a főpróbát, de a hangulatot nem sikerült letörnie.

Egyébként a főpróba után előkerült az Ausztrál Köztévé riportere, aki meglepte Andrást. "Szervusz, hogy vagy?" nyitott a hölgy, mire hozzátette: "...édes." Aztán így folytatta: "az édesem egy kissé személyes lenne...".

András beszélt arról, hogy miért szereti, ha zárófellépőként használják egy műsorban. A vokalisták pedig a csúcstechnikáról beszélnek és a kis kocsiról, ami körbevitte őket a színpad körül.

Kedd 20:20 M1 - Elővízió 
Kedd 21:00 M1 - Eurovízió 1. elődöntő