A svéd dal szerzője a magyar dalt énekli - Egy legendába futottunk!

https://www.youtube.com/watch?v=alL-PHsLBck

Fredrik Kempe az Eurovízió egyik nagy legendája! Hero című dala (Charlotte Perrelli előadásában) lett az egyik legtovább a hivatalos magyar slágerlistán szereplő szám minden (nem csak eurovíziós) dal közül! 71 hétig volt a MAHASZ Rádiós Top 10-es listán. A dalt a 2008-as Eurovízión ismertük meg, és annak ellenére lett történelmi jelentőségű sláger, hogy a fesztiválon csak 18. lett.

Ő szerezte az idei svéd dalt is, ami jelenleg a fogadóirodák szerint első helyen áll. Fredrik Kempe az öltözők közt járt, és gyorsan el is kaptam egy beszélgetés erejéig, ő pedig elmondta véleményét Kállay-Saunders András számáról, sőt magától elkezdte énekelni a magyar dalt!

Fredrik Kempe a videóban szereplő eurovíziós slágereken kívül rengeteg dalt írt a svéd dalfesztiválra, a Melodifestivalen-re. Ő a dalszerzője olyan daloknak, mint az Alcazar és a Blame It On The Disco, Eric Saade és a Manboy, Charlotte Perrelli és a The Girl, Sarah Dawn Finer és a Moving On, Måns Zelmerlöw és a Hope & Glory, a Youngblood és a Youngblood, Janet Leon és a Heartstrings, Linus Svenning és a Bröder, Sanna Nielsen és a Vågar du, vågar jag, a The Playtones és a The King, Anton Ewald és a Begging, vagy például Oscar Zia és a Yes We Can.

Készítette:
Szűcs Viktor