A döntő előtti nap percről percre

MInden a backstageből folymatosan frissítve

Az Eurovíziós Dalfesztivál helyszínéről tudósítunk percről percre. Új információk, videók, képgaléria, az összes esemény ebből a cikkből elérhető.

23.00 Összeállítás a döntőből. 

21.20 Meghirdettük a "Szurkoljunk együtt Andrásnak!" akciót a hivatalos rajongói oldalon. A legnagyobb, legötletesebb szurkolótábort András meglátogatja egy minikoncerttel. 

21.00 Elkezdődött a kosztümös főpróba. A nemzeti zsűri élőben figyeli és értékeli a külföldi versenydalokat.(lsd. a magyar zsűriről érkezett fotót!) Kovács Kati, Tóth Vera, Náksi Attila, Palásti Kovács Zoltán Zoohacke, Dorozsmai Péter.

20.30 - A rajongói klubok, az újságírók és a delegáció szavazatai alapján jelenleg a 4. helyen áll a magyar versenydal. Természetesen a végső eredmény kizárólag a ma esti főpróbát megtekintő nemzeti zsűriktől (50%) illetve a külföldi szavazatoktól függ. A "belső felmérésben" a jelentős helyi szurkolói körrel rendelkező Conchita vezet, utána a svédek, majd a görögök állnak. 

19.30 - A Facebookon megszületett a "Ki kapja A Dal 2014 albumot?" akció végeredménye.  Sanna Nielsen (Svédország) managerével máris felvettük a kapcsolatot, vagy a főpróba előtt vagy holnap délelőtt tudjuk átadni a szeretetcsomagot, amihez persze pár kérdést is intézünk. 

18.30 Az Eurovision.TV, vagyis az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos televíziója interjút készített Andrással angolul. Itt megtekinthető

17.20: Kállay-Saunders András videóközvetítésben válaszolt a Facebookon érkező kérdésekre. http://youtu.be/ZbzAGddUXOQ

16.30: Új képek a Dal 2014 Instagram oldalán.

16.00 Videóinterjú: Mariya Yaremchuk (Ukrajna) vágatlan, angol 

15.01 A BIG 5 belakja a színpadot. Elkészült a Twin Twin (Franciaország) interjú. 

14.00 Elkezdődött a holnapi döntő próbája, András a 21. lesz Svájc és Málta között. 

13.37 Hogy szavazzunk ha külföldön élő, dolgozó, turistáskodó magyarok vagyunk? A legegyszerűbb ha Androidos vagy iOS-es készülékre letöltjük az ESC Appot. Ráadásul még friss infók is vannak a versennyel kapcsolatban. http://www.eurovision.tv/static/app/

13.00 Vágatlan, angol videóinterjúk eléhetők   Carl Espen (Norvégia) Firelight (Málta)

12.00 Bréking: Conchita felugrott a második helyre a fogadóirodák oddsai alapján. Első Svédország, András dala jelenleg a hatodik helyen van. 

11.12 Meghirdettük a Facebookon a "ki kapja A Dal 21014 CD-t?" akciót. Ugyanis 30db dal cédével érkeztünk és azoknak az előadóknak adjuk, akiknek a kedves nagyérdemű megszavazza. 

11.00 Szűcs Viktor, akit András videobloggereként ismernek már a kollégák, elkezdi az interjúkat a döntős résztvevőkkel.

9.50 indulás a szálloda portájáról. A montenegróiak buszával jön megy a csapat mostanában. Sergej Ćetković és csapata a busz aljában, Andrásék az emeleten ülnek. Először a "running" szól a hangszórókból, majd a Moj Sviet (a montenegrói versenydal) először saját nyelven, majd angolul. Meglepetésünkre azután betették a Kállay Saunders CD-t és több számot is lenyomtak. KÖSZÖNJÜK!!!

01.00 Újranézhető a második elődöntő

00.50 Újranézhető: Az Eurovíziós Dalfesztivál története