A Döntő napja percről percre

Minden a helyszínről - folyamatosan frissítve!

Az Eurovíziós Dalfesztivál helyszínéről tudósítunk percről percre. Új információk, videók, képgaléria, az összes esemény ebből a cikkből elérhető. Ma este 20:20-tól Elővízió, 21:00-tól pedig Eurovíziós Döntő élőben az M1-en!


23.26 Vége a szavazásnak. Közben Oikotimes a legnagyobb rajongói oldal most írta: Ezt a dalt hallva azonnal Budapestre akarnak utazni. Hungary: Running sung by András Kállay-Saunders: this guy can bring us to Budapest. Everyone’s and my personal, darkhorse of Eurovision 2014. For the first time a hunk, with messge song can actually work for that country. Oh and I would love to go to the beautiful Budapest! 

23.10 Betöltöttük az András és Apukája a színpad felé vágatlan videót VIDEÓ!

23.05 indul a szavazás!

23.00 ideért a videó: András indul a színpadra - vágatlan videó!

22:40 András hozta a formáját, semmi hiba, hacsak a műszak részéről nem, amikor a végén (valszeg lemerült András mikrofonja?? - nyomozzuk) nem tudott megszólalni a taps alatt:(( A Pressben tomboló közönség, emberek dúdolják a Runningot. Jó érzés magyar running fölsőben ülni a gépnél... minibréking: Közben kiderült, hogy a sajtóban rekedt be a mélynyomó András dalának végére:)

22.00 francia hangulatkép Twin Twin bajúszkodik éppen Videó!

20.40 Lengyel hangulat a Satóközpontban Videó!

20.27 Gyere be velem az Arénába! (Koppenhága 2014 DÖNTŐ) A hangulat a lényeg, de azért a győzelem is fontos. Zenei olimpia szigorúan a buli jegyében... Videó!

20.20 Elindult az élő közvetítés az M1-en és az adal2014.hu oldalon

19.30 Juhász Ervin (escxtra.com) a kezdés előtt.  Esélylatolgatás a román, angol, spanyol, szlovén és magyar nyelven is perfekt rajongói klubvezérrel a döntő előtt. Videó!

18:01 Gundel Takács Gábornál jártunk, aki részletesen bemutatta a kommentátori szobát! Videó itt!

17:47 "A fehérorosz pontbejelentő: Cserpes Laura!" Videó!

17:45 Megkapta Sanna Nielsen A Dal 2014 CD-t! A youtube.com/adalvlog-on és a facebook.com/EurovisionHungary-n megszavaztátok, hogy a svéd énekesnő kapja a magyar válogatóműsor, A Dal 2014 hivatalos lemezét, rajta a 30 magyar dallal. Videóztam is, miközben odaadtam neki az ajándékot!

17.30 Az új adatok alapján (a regisztrált újságírók, delegációk és a fanclubok szavazhatnak) tartjuk a 4- helyünket, sőt a görögöket az 5. helyre "utasítottuk". Harmadik a holland, második az ukrán és továbbra is első az osztrák dal. 

16:10 Nagy-Britannia leghallgatottabb rádiójának, a BBC Radio 2-nak adott interjút Kállay-Saunders András és édesapja, Fernando. A beszélgetés után le is adták a magyar dalt! Az interjút felvettük, videó vágatlanul itt!

16:00 Vége a végső főpróbának! Videó itt!

15.30 Fernando és apai energiái megérkeztek. Videó!

14:30 Most indultak Andrisék az élő döntő előtti utolsó próbára! Andris út közben apukájával beszélgetett. Videó!

14:20 Utolsó próba előtti pillanatok az öltözőben! Videó!

14:16 Andrisék 5 perc múlva színpadon. Ez már az utolsó próba!

12:58 A versenyzők a bevonulást próbálják.

12:45 Topi Latukkával, a finn Softengine frontemberével beszélgettem az öltözőknél, elmondta, kik a kedvencei, és ő is elkezdte magától énekelni a magyar dalt. Videó!

12:20 Kállay-Saunders András és nagyjából már az egész magyar csapat megérkezett az Eurovízió helyszínére. Andris megebédelt, hamarosan pedig kezdődik a próba.

10:00 Megérkezett a szállodába Kállay-Saunders András édesapja, Fernando. Videó hamarosan! Addig nézd meg a tegnapi tudósítást!

Szurkoljatok Andrásnak! Küldjetek képeket! A legnagyobb, legötletesebb szurkolótábort András meglátogatja egy minikoncerttel. www.facebook.com/eurovisionhungary

A tegnapi nap percről percre itt megnézhető (képgaléria, videók, videócset Andrással)