Jó kezekben vagyunk: Fernando Saunders és energiái megérkeztek.

https://www.youtube.com/watch?v=bWJyZ4YFPU4

Az 56 éves énekes, basszusgitáros eddig öt szólólemezt készített, mostani európai turnéja keretében legutóbb Spanyolországban adott koncerteket. Az MTI kérdésére azt mondta, elképzelhető esetleges magyarországi fellépés is, de egyelőre nem tudja, mikor, talán még idén ősszel összejöhet. "A következő hetekben Csehországban, Szerbiában, Németországban, Olaszországban játszom a zenekarommal" - mondta el.

Fernando Saunders már 16 évesen bekerült a show-bizniszbe, első komoly munkája Hamilton Bohannon r&b/funk/diszkó előadó kísérete volt 1974-ben. Az elmúlt négy évtizedben olyan világsztárokkal dolgozott együtt zenészként és producerként, mint Lou Reed, Jan Hammer, Jeff Beck, John McLaughlin, Jimmy Page, Eric Clapton, Joe Cocker, Slash, Marianne Faithfull, Pat Benatar, Tori Amos, Joan Baez, Steve Winwood, Suzanne Vega. "Hogy kit szerettem közülük a legjobban? Mindenki adott nekem valami fontosat, sokat tanultam Hamilton Bohannontól, Ray Parkertől, aki később a Szellemirtók zenéjét írta, és persze ott volt Jan Hammer, Marianne Faithfull és Lou Reed, akikkel a legtöbbet dolgoztam együtt. Louhoz álltam a legközelebb, nem csak zenei értelemben, igazi barátom volt" - fejtette ki Fernando Saunders.

A tavaly októberben elhunyt Lou Reeddel, a legendás Velvet Underground egykori alapítójával a nyolcvanas évek elejétől több mint húsz éven át játszott együtt turnékon és a stúdiófelvételeken, Saunders összesen kilenc albumán zenélt, a stúdiólemezek közül a The Blue Maskon (1982), a Legendary Heartson (1983), a New Sensationsön (1984), az Ecstasyn (2000). "Úgy kezdődött, hogy eljött egy koncertemre, és utána megkérdezte, én írtam-e a Reviens Chérie című dalt? Igennel válaszoltam, mire ő azt mondta, akkor én értem a zenéjét, ezért játsszak a következő lemezén. Nem volt romantikus alkat, de ha meghallgatod a Perfect Dayt vagy a Satellite of Love-ot Lou Reedtől, éppen az ellenkezőjét érzed" - jegyezte meg Fernando Saunders az MTI-nek.

Felhívás! Szurkoljatok Andrásnak! Küldjetek képeket! A legnagyobb, legötletesebb szurkolótábort András meglátogatja egy minikoncerttel. www.facebook.com/eurovisionhungary

MTI: Gulyás István

Videó: Nagyistók Tibor