195 millióan nézték az Eurovíziót! - Döbbenetes számok!

Egyre többen nézik a show-t!

Több mint 195 millió ember kapcsolt az idei Eurovíziós Dalfesztiválra. A tegnap összesített adatok szerint 10%-kal többen nézték Európa kedvenc showműsorát, mint tavaly. Akkor körülbelül 180 millióan látták világszerte.

Az idei műsor legnépszerűbb része szokás szerint a döntős pontok kiosztása volt. Az Eurovíziós Döntőt a résztvevő országok tévénézőinek 37,3%-a nézte, ami az európai csatornák átlagos főműsoridős nézettségének a duplája. Több országban is az elmúlt 10 év legnagyobb eurovíziós nézettségét hozta az idei show: az Egyesült Királyságban a tévé előtt ülők 45%-a, Ausztria 53%-a, Hollandia 65%-a, Dániának pedig 89%-a nézte az Eurovíziót.

Jon Ola Sand, az Eurovízió igazgatója, akivel interjút is készítettünk Koppenhágában, azt mondta, a számok azt mutatják, hogy a nemzetközi dalfesztivál nagyon népszerű Európában, a közönség pedig egyre fiatalabb.

Az Eurovíziós Híradó legutóbbi részét itt találja - Csak nálunk látható, milyen botrány történt élő adásban a színpadon! Hogy bontották le a színpadot, hogy tarolta le a világot az Eurovízió, milyen rekordokat ért el, és hogy szerzett dalokat Dániában Kállay-Saunders András? A zsűri vagy a közönség szerette jobban Conchitát? Soha nem látott események, rejtett adatok és összegzés az Eurovíziós Híradóban!

Közben Kállay-Saunders András bejelentette, hogy a 2015-ös Eurovízión is részt szeretne venni, azt már meg is akarja nyerni, így biztos, hogy be fog küldeni egy dalt a következő dalfesztiválra is. Az ő bejelentésével már három biztosnak tűnő jelentkező van a jövő évi Eurovízióra. Két előadó is elárulta korábban nekünk, hogy küldeni fog dalt a következő nemzeti válogatóra: a Hooligans és Mohamed Fatima

Az Eurovízió óta eltelt közel egy hónap alatt kiderült, hogy a világ két hatalmas legendája, Cher és Elton John is gratulációt küldött Conchita Wurstnak, Lady Gaga állítólag fel is kérte, hogy lépjen fel világkörüli turnéján. Az is kiderült, hogy Litvánia kapta a legrosszabb fellépőruháért járó díjat; Puskás Peti (A Dal 2012, 2013) a Queen frontemberét, Freddie Mercury-t utánozva már fellépett szakállas nőként, és Conchita Wurst-nak öltözött be Danics Dóra. Gyurcsík Tibi (A Dal 2012, 2013) 3. lett a cseh-szlovák X-Faktorban, Conchita Wurst pedig egy eseményen lépett fel Bill Clinton volt amerikai elnökkel, Ricky Martinnal és Amerika legnépszerűbb tehetségkutatójának (American Idol) győztesével.

Kállay-Saunders András Running-ját itt tudod letölteniHallgasd meg az eurovíziós magyar nemzeti válogatókban szereplő dalokat (71 szám) egy listán, egymás után, mintha egy rádió lenne!

Magyarország egy másik Eurovízión múlt héten 3. helyezést ért el. Ezt és mindent, ami Eurovízió, Facebook oldalunkon megtalálod!